Jana Jerkić, uposlenica RokPay d.o.o. učestvovala na prvoj Orbiz konferenciji na temu: “Integracija E-Commerce u svakodnevnom poslovanju”

Napisala: Amila Heralić

Jana Jerkić, uposlenica naše kompanije, bila je jedna od panelistica na prvoj Orbiz konferenciji, održanoj 15.12.2022. godine sa početkom u 10:30h u sali – CineStar Cinemas kina koje se nalazi u sklopu Bingo  City Centra Sarajevo.

Konferencija je nosila slogan “Sinergija uspjeha”, a cilj iste je bio da predstavi nove, uspješne i inspirativne bosanskohercegovačke biznis priče, dovede eksperte iz raznih privrednih oblasti, ponudi korisna znanja i informacije koje se mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

Jana Jerkić

Jana Jerkić

Jana, kao najmlađa panelistica, pričala je na temu  “Integracija E-Commerce u svakodnevnom poslovanju”, te ujedno  predstavila našu kompaniju, koja je podržala ovaj događaj.

”Na panelu je bilo više učesnika koji su iz različitih uglova iznosili svoje stavove i iskustva o važnosti kreiranja online prodavnica za male i velike biznise. Za mene, kao nekoga ko radi na razvoju online prodavnica, zadatak je bio da pojasnim kako se vlasnici biznisa koji žele kreirati online prodavnicu trebaju postaviti, koje su to stvari na koje oni trebaju obratiti pažnju i koja su neka potencijalna očekivanja koja mogu imati. Fokus moje priče bio je više na E-Commerce sistemu, ali svakako da sam spomenula RokPay. Ono što sam mogla primijetiti po reakcijama publike jeste da su već upoznati djelimično sa tim, pretpostavljam da su više čuli za RokPay nego što baš tačno znaju za to, ali je svakako bitno da spominjemo i da se priča o RokPay-u širi”, riječi su Jerkić Jane, koja je titulu softver inženjerke stekla na Softverskom inženjerstvu koji djeluje u okviru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Pored Jane, učesnici panela su bili:

Jasmin Marić, Predsjednik, Asocijacija za internet trgovinu “eComm” u BiH
Edin Emšo, Country Manager DHL Express
Josipa Marić, Suosnivačica branda Pavone

“Učešće na Orbiz konferenciji za mene je bilo veoma lijepo. Inače,  ovo je prvi put da učestvujem u ovakvom vidu nekog javnog nastupa i  svakako je super iskustvo. Ono što me posebno obradovalo jeste da su  nakon panela pojedini ljudi prilazili sa željom da se upoznamo i  porazgovaram sa njima o nekim njihovim idejama i načinima kako mogu te  ideje digitalizovati”, izjavila je Jana Jerkić.

 

Konferenciju su organizirale dvije poduzetnice Erna Šošević,  osnivačica i direktorica kompanije Bizbook i Senita Slipac, suosnivačica  i direktorica OREA Bazaara.

Foto: Mirza Alijagić

Meni