Uslovi i odredbe korištenja

Kupite sada – platite kasnije!

Ovi uslovi plaćanja se odnose na vas i trgovinu u kojoj kupujete svoju robu ili usluge ako za način plaćanja odaberete RokPay. Molimo da imate u vidu to da plaćanje putem RokPay mogu koristiti samo potrošači.

Ako odaberete plaćanje putem RokPay-a, onda plaćate s rokom dospijeća 14 dana od otpreme robe, ulaznica ili drugih usluga, vremena dostupnosti usluga ili digitalnog sadržaja. Prodavnica ustupa potraživanje RokPay d.o.o.
RokPay će vam poslati uplatnicu, a vi ćete zatim platiti svoju narudžbu direktno RokPay-u.

Platite tek nakon što primite narudžbu!

RokPay vam nudi RokPay zaštitu kupaca, pa na taj način naručenu robu plaćate tek kada ste je primili, a RokPay vas podržava u slučaju da dođe do problema prilikom kupovine.

Troškovi i naknade

RokPay naplaćuje naknadu za fakturisanje od 0 BAM po kupovini. U slučaju da kasnite sa plaćanjem, RokPay može da traži naknadu za nastalu štetu u iznosu od 5 BAM za svaku opomenu. Slobodni ste dokazati da RokPay nije pretrpio nikakvu ili manju štetu.

Provjera kreditne sposobnosti i zaštita podataka

Ukoliko odaberete RokPay kao način plaćanja, RokPay će provjeriti vašu kreditnu sposobnost da bi se utvrdilo da li vam može biti odobreno plaćanje na račun. RokPay obrađuje vaše lične podatke kako bi ispunio obaveze prema ovom Ugovoru, kao i za dodatne svrhe navedene u našoj Politici privatnosti. Vaše lične podatke obrađujemo, na primjer, da bismo vas identificirali i da bismo izvršili analizu kupaca, kreditnu sposobnost, marketing i razvoj poslovanja. Također, vaše podatke možemo učiniti dostupnim odabranim trećim stranama.

Pored toga ste saglasni da Društvo za programiranje i digitalni marketing RokPay d.o.o. Zenica može sve vaše lične podatke i podatke pravnog lica, koji su učinjeni dostupnim prilikom registracije na RokPay Platformi prikupljati, koristiti i obrađivati shodno pozitivnim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, a sve u svrhu obavljanja registrovane djelatnosti Društva za programiranje i digitalni marketing RokPay d.o.o. Zenica, a naročito onih koje se odnose na objedinjavanje i vođenje evidencija o korisnicima usluga Društva za programiranje i digitalni marketing RokPay d.o.o. Zenica.

Saglasni ste da Društvo za programiranje i digitalni marketing RokPay d.o.o. Zenica može navedene podatke učiniti dostupnim trećim licima odnosno nadležnim institucijama prilikom obavljanja registrovane djelatnosti Društva za programiranje i digitalni marketing RokPay d.o.o. Zenica, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Kolačići

RokPay koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda platforme RokPay slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice RokPay kliknite na dugme “Slažem se”.

Kolačić (Cookie) je mala tekstualna datoteka koju pojedini internetski poslužitelji zapisuju na Vaše računalo prilikom posjeta internetskoj stranici. Kolačić ne čita podatke s vaših diskova ni podatke koje sadržavaju kolačiće drugih poslužitelja zapisane na vašem disku. Naši poslužitelji povremeno koriste kolačiće koji pamte koje ste stranice posjetili te tako ubrzavamo komunikaciju između vašeg računala i naših poslužitelja. Ako ste svoj internetski pretraživač tako konfigurirali, bit ćete upozoreni prilikom svakog zapisa kolačića na vaše računalo. Internetski pretraživač možete konfigurirati i tako da se onemogući zapisivanje kolačića na računalu. 

E-mail poruke 

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s ličnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom, ili putem obrasca koji nam dostavljate elektronskom poštom, te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva. 

Sigurnost

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi, te kako bismo osigurali da ova usluga bude pristupačna svim korisnicima, ovaj računalni sistem koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaju neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Brisanje ličnih podataka

Možete u svako doba zatražiti pregled svih ličnih podataka koje smo od Vas dobili na jednoj od naših adresa na mreži. Možemo na Vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite. 

Promjene i prestanak

RokPay zadržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web lokacije te uslova korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni.
Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi s našim procedurama zaštite ličnih podataka, ili u vezi s Vašim iskustvima s RokPay, molimo Vas da nam se javite na e-mail … 

RokPay d.o.o
Sarajevska 63
72000 Zenica
Bosna i Hercegovina

Web: www.rokpay.ba
Mail: [email protected]

Meni